top of page

Eerste keer op pad als kleine held fotografe ❤️


Op zondag 19/09 mocht ik voor de eerste keer op pad als kleine held fotografe om kleine superheld Koenraad en zijn gezin vast te leggen op foto in het AZ Sint-Jan in Brugge. Ik werd meteen ook geconfronteerd met de keiharde realiteit dat helaas niet elk verhaal ook een goede afloop kent. Het ging om een tweeling waarbij de ouders op hun geboortedag al meteen terug afscheid moesten nemen van Peyton, zijn tweelingzusje.

Na deze fotoreportage rijd ik naar huis met een dubbel en tegelijk toch ook wel wat bedrukt gevoel. Ik voelde gewoon aan alles dat het prille geluk van deze ouders tegelijkertijd ook overschaduwd werd door het verlies van hun dochtertje. Toen ze vertelden hoe hard hun 2 kindjes op elkaar lijken waardoor ze telkens opnieuw geconfronteerd worden met het verlies van zijn zusje, kwam dit dan ook erg hard binnen bij mij. Het leven is soms echt zo hard en vooral zo oneerlijk. Zowel voor de ouders die gewoonweg geen andere keuze hebben dan verder te gaan voor Koenraad en voor hun andere kinderen als voor Koenraad die nu zelf keihard moet vechten om te overleven en die later wellicht altijd een deel van zichzelf zal moeten missen. Het enige wat ik op dit moment voor hen kan doen is de liefde, de warmte en de verbondenheid die ik voel voor altijd vastleggen op foto.

Mama fluistert constant “Je t’aime” in het oortje van hun kleine schat. Dit hartverwarmende tafereel raakt mij dan ook tot in het diepste van mijn ziel.

Ik hoop dat de ouders -ondanks het onmetelijke verdriet en immense gemis- toch ook met een warm gevoel zullen kunnen terugblikken op deze fotoreportage. En dat de foto’s voor hen ook een lichtpuntje en houvast zullen zijn op de vele moeilijke momenten die ongetwijfeld nog zullen volgen. Al blijft er voor altijd een kind te kort. Geen kind is zo aanwezig als een kind dat wordt gemist. Peyton zal dan ook altijd deel blijven uitmaken van hun gezin. Ook al is ze fysiek niet meer aanwezig: in hun hart blijft ze voor altijd verder leven. Bij alles wat ze zullen doen, is ze er steeds bij.

Ik hoop dat Koenraad snel genoeg aangesterkt zal zijn om mee te mogen naar huis zodat ze samen in hun eigen veilige en warme nestje kunnen bekomen van alle heftige emoties van de afgelopen weken.


Hieronder enkele foto's en het filmpje van onze kleine held Koenraad 🥰Meer over de werking van de vzw Kleine Held vind je hier: https://kleineheld.be/ of op facebook https://www.facebook.com/vzwkleineheld59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Juta

Lees hier de blog over de kleine heldin Juta: https://yesphoto.pic-time.com/vI4Qpeviw1XXf

Comments


bottom of page